Sázecí kolík

V domorodých kulturách byl sázecí kolík jediným, nebo téměř jediným nástrojem farmáře. Dědil se z otce na syna. Samotný kolík či klacík byl pokryt různými symboly, které představovaly spojení s matkou zemí, přírodními živly, zvířaty, rostlinami atp. S kolíkem tak byla předávána i moudrost předků, která byla po generace kumulována a dále předávána.  Tato moudrost se předává od srdce k srdci a představuje vnitřní spojení s inteligencí předků, přírody, rostlin i zvířat.

Zatímco sázecí kolík může v dnešní době mít modernizovanou podobu rýče, motyky, hrábí, atp., bez vnitřního spojení s moudrostí Matky země se určitě neobejdeme. 

Stejně jako sázecí kolík prošel modernizací, tak i rituály pro spojení s vnitřní moudrostí bytosti také prošly modernizací, i když jejich jádro je v podstatě stále stejné.

Je to moudrost srdce.

Mění se jen praktiky, názvy a okolnosti toho, jak se s touto moudrostí spojit.

*   *   *   *   *   *

Není důležité jak sázecí kolík vypadá. Co je podstatné, jsou mé pocity a myšlenky, které v sobě oživuji při práci s ním. Ty se stávají symbolikou, kterou sázím do krajiny svého srdce. Tato symbolika pak plodí svou úrodu. Záměry, kterým slouží. 

Jedním z nejlepších symbolů, který můžu otisknout do svého srdce a mysli, je symbol stavu vědomí Sovereign Integrál. Jeho význam je jednoduchý: 

  • přijímám lásku z nejvyššího bodu své existence - z duše
  • nechávám ji sestupovat do svého srdce
  • vyzařuji lásku ze svého srdce všemi směry ve výrazu obejmutí veškerého života
  • fyzické tělo, jako nejnižší bod své existence, používám pro vyjádření tohoto záměru duše expandovat lásku
  • tak je sázím semena lidství do půdy srdce

V lásce a svobodné vůli 
Ondra

Symbol SI z knihy Jamese Mahu - Quantusum

Komentáře