Vody soucitu

Lidské tělo je z velké části tvořeno vodou. Bez vody nedokážeme žít. Voda je život. Voda je inteligentní. Je médiem, které má schopnost přijímat a vyzařovat informace a energie. Domorodé národy tuto schopnost vody znaly a hojně ji využívaly, např. pro komunikaci s Matkou Zemí. Za všechny národy jmenujme alespoň severoamerický lid Hopi a jihoamerický Kogi.

V soudobé společnosti je to např. japonský vědcec Masaru Emoto, který poznal a popularizoval tyto magické vlastnosti vody. Svými vědeckými výzkumy vlastností vody objevil, že voda reaguje na emoce člověka, dokonce na slova a symboly a její jemná geometrická struktura poté zrcadlí  emoční náboj a vytváří rezonující geometrické vzorce, které jsou buď méně nebo více harmonické, podle typu emoční energie, která je utváří. Na obrázku níže jsou vyobrazeny některé krystalické struktury vody a s nimi související emoční stavy, jak je zachytil Dr. Emoto.


děkuji, moudrost, pravda, věčnost
anděl, miluji tě, mír, ty hlupáku
je mi z tebe zle, zlo, znečištěná voda před modlitbou, znečištěná voda po modlitbě
Fotografie krystalů vody zachycené Dr. Emotem

Dr. Emoto svým vědeckým výzkumem také potvrdil, že voda potřebuje být čistá, aby mohla vytvářet harmonické krystaly či geometrické vzory. Znečištěná voda nemá harmonický vzorec a tedy ani vlastnosti a schopnosti. To je patrné na posledních dvou snímcích mozaiky výše.

*   *   *   *   *   *

Pokud chci rozvíjet plně inteligenci srdce ve svém projevu,  vyzařuji ctnosti srdce nejen k druhým lidem a k sobě, ale také ke zvířatům, rostlinám a k vodě, která je ve všech organismech hojně přítomná.

Vděčnost a soucit jsou základní univerzální inteligence, prostřednictvím kterých se můžu spojit s vodou a tím se všemi živými organismy.

Proto potřebuji skrze soucit a odpuštění dále pracovat na očistě živlu vody ve svém těle, stejně jako v těle Matky Země. To znamená pracovat nejenom v úrovni emocí a myšlenek, rituálů a modliteb, ale také na úrovni obyčejných, praktických činů a životních vzorců týkajících se vody. Položím si základní otázky:

  • jakou vodu přijímám?
  • jakým způsobem vodu používám, co do ní přidávám?
  • jakou vodu vypouštím?

To mě přivádí k zamyšlení nad používáním mycích, kosmetických a čistících prostředků a nad jejich chemickým složením, které se po jejich použití stává součástí vody a prostřednictvím jejího koloběhu se dále dostává do životního prostředí a tedy i do potravního řetězce. Stručně řečeno soucit k vodě mě přivádí k pochopení: "to, co do vody vyliju, později si také vypiju".

Po prostudování chemického složení mycích prostředků zjišťuji, že jsou pro adepta na "bytí kanálem univerzální lásky" převážně nepoužitelné. To mě zanechává u tak jednoduchých prostředků, jako je jedlá soda, sůl, přírodní ocet, ořechové či kaštanové slupky, mydlice lékařská, horká voda atp.

A výsledek? Odpadní vodou z domu mohu zalévat zahrádku, kde rostou plodiny, kterými se živím.

*   *   *   *   *   *

Když začneš praktikovat Žití ze srdce, jeden z prvních, kdo na tvou praxi začne reagovat, bude voda. Voda ve tvém těle. Začne se čistit. Začne měnit svou chemickou strukturu. Začne se aktivovat její schopnost být médiem k hlubším úrovním bytí. To s sebou přináší detoxikaci. Pro tuto tělesnou detoxikaci je zapotřebí mít pochopení a umožnit ji.

Proces harmonizace a detoxikace vody a nápravy vzorců týkajících se jejího používání, pak pokračuje dál do vnějšího světa, který tě obklopuje. Pokud budeš tento proces následovat a budeš naslouchat poselství vody, která k tobě promlouvá, povede tě to ke změnám v jejím používání. A pokud to myslíš, se svým Žitím ze srdce upřímně, tyto změny se musí stát součástí proměny tvých životních vzorců.

V lásce a svobodné vůli 
Ondra

Píseň "Vděčnost vodě" spojená s jednoduchým rituálem pro léčení planetárních vod

Komentáře